Ajankohtaista

uutiset

Ooppera Skaala tuottaa säveltäjä Lauri Mäntysaaren ja Libretisti Henriikka Tavin teoksen Loputtomuus. Teos kantaesitetään Helsingin Oopperakesä -festivaalilla Aleksanterin teatterissa Helsingissä elokuussa. Tämän jälkeen teos vierailee Turun Musiikkijuhlilla.

Loputtomuus pysäyttää, hämmentää ja vie mukanaan. Se pureutuu ihmisen haluun uskoa salaliittoteorioihin ja uppoutua niihin niin syvälle, että oma harkinta ja järki sumenee. Se kertoo ilmastonmuutoksesta, mutta vakuuttaa, ettei ilmastonmuutosta ole.

Säveltäjä Lauri Mäntysaaren ja libretisti Henriikka Tavin yhteistyö haastaa lavaesityksen konventiot muistuttamalla intomielistä “TED talk” -tyyppistä yleisöluentoa, mutta eksyy ajoittain absurdin sadunkerronnan maailmaan. Lavalla nähdään sopraano Tuuli Lindeberg, jonka roolihahmo pyrkii kumoamaan ilmastonmuutoksen, esittelee uuden maailmanjärjestyksen ja lähtee lopulta aivan absurdeille poluille – mutta kokeeko hän lopulta havahtumisen?

Lindebergin kanssa esiintyvät klarinetisti Hanna Hujanen sekä pianisti Elisa Järvi, joka soittaa kehittämäänsä erikoissoitinta, neljäsosasävelaskelpianoa. Kuten salaliittoteoreetikon mieli eksyy tutkimattomille poluille, putoaa myös Loputtomuuden äänimaailma sävelten väliin ja outoihin maisemiin. Kiehtovaa sointimaailmaa ei voi kuvailla, se täytyy kokea.

Lauri Mäntysaari, sävellys
Henriikka Tavi, libretto
Laura Humppila, ohjaus ja visualisointi
Projisoinnit Thomas Freundlich
Tuotanto Ooppera Skaala

Esiintyjät:
Tuuli Lindeberg, sopraano
Hanna Hujanen, klarinetti
Elisa Järvi, neljäsosasävelaskelpiano
Libero Mureddu/Tuisku Hillilä, live-elektroniikka 


To 15.8.2024 klo 19 Helsingin oopperakesä Aleksanterin teatteri, Helsinki (kantaesitys)    Liput
34/29/24 €
La 17.8.2024 klo 19 Helsingin oopperakesä, Aleksanterin teatteri, Helsinki     Liput 34/29/24 €
Ti 20.8.2024 klo 19 Turun Musiikkijuhlat, Sigyn-sali, Turku    Liput 35/32/18 €

Esityksen kesto 50 min, ei väliaikaa

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna