HOSPITAL -SAIPPUAOOPPERA

Hospital – Saippuaooppera (alkup. Gallantry – A Soap Opera) on amerikkalaisen Douglas Mooren vuonna 1958 säveltämä pienoisooppera. Oopperan alkukieli on englanti mutta Skaalan esityksiä varten Erkki Pullinen teki oopperasta suomenkielisen käännöksen. Saippuaoopperan ohjasi Markku Arokanto, teatteriohjaajaopiskelija, viihdetaiteilija ja muusikko, jolla on monivuotinen kokemus sekä tv-viihteen että musiikkiteatterin tekijänä. Hospital – Saippuaooppera toteutettiin yhteistyössä Yleisradion radio-oopperan kanssa.

Saippuaoopperan tarina sijoittuu 50-luvun amerikkalaiseen tv-maailmaan. Sävellyksenä Saippuaoopperassa on aineksia perinteisestä oopperamusiikista, mutta myös amerikkalaisesta musikaalista. Saippuaooppera on kokeilu oopperan, musikaalin ja tv-viihteen yhdistämisestä toimivaksi ja taiteellisesti kiinnostavaksi kokonaisuudeksi.

Teoksessa on neljä lauluroolia ja pianisti. Lisäksi näyttämöllä esiintyi kaksi tanssityttöä sekä monikameraryhmä, johon kuului kolme kameramiestä ja miksaaja. Helsingin taide-ja viestintäoppilaitoksen kuvauslinjan opiskelijat huolehtivat kuvauksesta.

Työryhmä
Lavastaja-puvustaja Johanna Vainio
Ohjaus Markku Arokanto
Tuotanto Sanna-Kaisa Hakkarainen
Korrepetitio Kari Hänninen

Rooleissa
Lola, hoituri Reetta Ristimäki, sopraano
Kuuluttaja Päivi Loponen, mezzosopraano
Donald, Lolan kihlattu Marko Salo, tenori
Tohtori Gregg Vikke Häkkinen, baritoni
Billy Boy girl, tanssija, maskit  Kaisu Kurki
Billy Boy girl, tanssija Nina Hosiaisluoma
Pianisti Kari Hänninen