THE MANSON FAMILY OPERA

Tositapahtumiin pohjautuva pop-ooppera kertoo elinkautistaan istuvasta Charles Mansonista ja hänen johtamastaan nuorten seuraajien joukosta. Elokuussa 1969 amerikkalainen hippiunelma muuttui veriseksi painajaiseksi Mansonin seuraajien, eli ”Perheen” murhatessa poikkeuksellisen raa’asti seitsemän ihmistä.

Yksi uhreista oli näyttelijätär Sharon Tate, elokuvaohjaaja Roman Polanskin vaimo. Tuosta tapauksesta hippiaatteen naiivi optimismi alkoi hiipua ja viattomuuden aika loppui. Yhtäkkiä ihmiset alkoivat lukita oviaan Amerikassa. Manson Family Opera -teos tarkastelee tragediaa, sen syitä ja jälkimaininkeja musiikin, teatterin ja liikkeen tajunnanvirtana.Teos on kollaasimainen kokeilu; yhdistelmä aariaa ja monologia sekä akustista ja elektronista musiikkia. Ooppera sivuaa myös murhia seurannutta mediasirkusta.

Teoksen säveltäjä, amerikkalainen John Moran on kulttuurin monitaitaja. Säveltämisen lisäksi hän ohjaa sekä käsikirjoittaa ja on työskennellyt mm. Uma Thurmanin, Allen Ginsbergin, Julia Stilesin ja Iggy Popin kanssa. John Moran on ollut Philip Glassin oppilas ja suojatti, josta Glass on sanonut:”Olen vakuuttunut, että tämän hetken merkittävin säveltäjä on John Moran. Hänen sävellyksensä ovat niin edistyksellisiä, että niitä voi pitää vallankumouksellisina.”

Sävellys ja libretto: JOHN MORAN
Ohjaus ja lavastus: JANNE LEHMUSVUO
Koreografia: THOMAS FREUNDLICH
Kosketinsoittimet/sovitus: EEPPI URSIN
Rooleissa: LAURA HEINONEN, VIKKE HÄKKINEN, THOMAS FREUNDLICH

Lehdistökuvat: Jussi Aalto

Ensi-ilta: 7.11.2006 klo 19.30
Esitykset: 8./13./14./15./16. ja 20.11.2006 klo 19.30
Esityspaikka: KULTTUURITEHDAS KORJAAMO / www.korjaamo.fi
Esityksen kesto: 1h, ei väliaikaa

 

Charles Mansonista kertova popooppera Suomen ensi-iltaan

Perhe-elämää mansonilaisittain